تونر مگنت:
ترکیبی است از کربن، پودر آهن و افزودنیهای دیگری که جریان و بار الکتریکی تونر را کنترل مینمایند. تونر مگنت در همه پرینترهای لیزری Canon و HP مورد استفاده قرار میگیرد.
رولر مگنت:
این قسمت مهمترین بخش در ایجاد چگالی پرینت است. هنگامی که رولر مگنت میچرخد به کمک یک اکسل مغناطیسی که داخل لوله قرار گرفته، تونر را به خود جذب میکند و سیگنالهای الکتریکی حاصل شده از برق ولتاژ بالا در پرینتر به وجود میآیند.
دکتر بلید:
با استفاده از فشار حاصل از بلید های لاستیکی اش که روی لوله رولر مگنت اعمال می شود، مقدار تونری را که روی رولر مگنت موجود است، تنظیم میکند. این اصطکاک همچنین به ایجاد شارژ استاتیکی در تونر کمک نموده و باعث میشود یک لایه تونر روی لوله رولر مگنت باقی بماند.
رولر شارژ اولیه:
رولر شارژ اولیه یا PCR دو کارکرد مختلف دارد. اول اینکه سیگنال DC به سطح درام اعمال نموده و به این ترتیب لیزر میتواند روی درام طرح بیاندازد. دوم اینکه توسط آن یک سینگال AC به درام اعمال میشود و به پاک کردن رسوبات باقیمانده از روی درام بعد از عملیات پرینت کمک مینماید.
درام:
درامهای موجود در کارتریجهای قابل تعویض، OPC و یا “فوتوکنداکتور آلی” (organic photoconductor) است و این نام، به نوع ترکیبات شیمیایی موجود در پوشش تیوب آلومینیومی برمیگردد که قسمت اساسی درام است. همه درامها کمی حساس هستند. به طور نرمال سه لایه شیمیایی مختلف برای ساختن درام استفاده می شود. اولین لایه یک لایه عایق است. لایه دوم لایه واکنش پذیر است که به نور واکنش نشان میدهد و سومین لایه، لایه محافظ است. لایه محافظ تعیین میکند که درام چقدر میتواند عمر کند.
وایپر بلید:
لبه های لاستیکی وایپر بلید تونرهایی را که به کاغذ منتقل نشدند، از سطح درام میزداید. بلید مستقیما روی درام کشیده میشود و یکی از دلایل اصلی وجود پوشش روی آن، به خاطر همین است.
بلید بازیافت یا ریکاوری:
یک بلید پلی استر بسیار نازک است که تونر زدوده شده توسط وایپر بلید را به سمت مخزن ضایعات هدایت میکند. اگر این بلید نباشد و یا خراب شود، تونرهای ضایعاتی روی کاغذهای چاپی میریزند.
مخزن ضایعات:
تمام تونرهای ضایعاتی را جمع آوری و نگهداری میکند. معمولا دربردارنده درام، PCR، بلید بازیافت و وایپر بلید نیز هست.
مخزن تغذیه:
محل ذخیره تونرهای استفاده نشده و محل قرار گرفتن رولر مگنت و دکتر بلید است.
2- رولر غیر مگنت یا مغناطیسی
فرآیند چاپ کارتریج تونر غیر مگنت در چند مرحله به خوبی شرح داده میشود.
در مرحله اول
در فرآیند چاپ، مرحله ایجاد شرایط مناسب است. رولر شارژ اولیه یک ولتاژ منفی یکپارچه DC روی سطح درام OPC اعمال میکند. مقدار ولتاژ DC منفی اعمال شده بر درام توسط تنظیمات قدرت چاپ پرینتر قابل کنترل است.
در مرحله دوم
(مرحله تصویربرداری)، نور لیزر روی آینه گردان که اسکنر نامیده می شود میتابد. هنگامیکه آینه چرخید، پرتو لیزر به سمت لنز متمرکز کننده بازتابانده می شود.
مرحله سوم
(مرحله ایجاد) هنگامی است که یک تصویر تونری توسط بخش ایجاد (یا مخزن تغذیه) روی درام ایجاد میشود و شامل ذرات تونر است. تونر توسط آهنربای ساکن داخل لوله و ولتاژ DC تامین شده توسط نیروی برق، روی لوله رولر مغناطیسی نگهداشته می شود. ولتاژ DC توسط تنظیمات قدرت پرینتر کنترل شده و باعث می شود تونر کمتر یا بیشتری به درام بچسبد.
مرحله چهارم
هنگامی است که درام OPC تمیز می شود. به طور متوسط 90% از تونر در طول چرخه چاپ به کاغذ منتقل میشود. 10% باقیمانده توسط وایپر بلید تمیز شده و توسط بلید بازیافت به سمت مخزن ضایعات هدایت میگردد.
مرحله نهایی
توسط رولر شارژ اولیه انجام میشود. این رولر یک سیگنال AC در سطح درام OPC اعمال نموده و باعث میشود هرگونه باقیماندهای از سطح درام OPC پاک شود.
در ادامه توضیحات بیشتری در این رابطه خواهیم داشت.
دیدگاه خود را بنویسید